Ameliyathane Hijyen Santralleri
Steril Ortamların Hijyen SorunuBES Hijyen Klima Santralleri ameliyathane, gıda, ilaç vekimya endüstrileri, hava savunma sanayi, uzay ve havacılık endüstrileri gibihijyen koşullarının üst seviye olduğu tesislerin tamamında kullanılmaktadır.
Ameliyathanelerdeveya yoğun bakım ünitelerinde enfeksiyon sonucu ölümle sonuçlanabilen bir çokolumsuzluk olduğu düşünüldüğünde bu hijyen santrallerinin ne kadar hayati önemesahip olduğu daha iyi anlaşılacaktır. BES Hijyen Santrallerinde dört adethijyen güvenlik sistemi vardır. BES Hijyen Santrallerinin kullanıldığı ameliyathanelerdeyapılan ölçümlerde, bu dörtlü güvenlik sistemi sayesinde, hijyen seviyesinin enüst düzeye çıktığı ve hiç bir mikroorganizmanın çoğalamadığı ispatlanmıştır. BESHijyen Klima Santralleri, dünyanın çözüm aradığı hastane mikrobu ve zararlı mikroorganizmalarınbulaşma problemine çözüm sunmaktadır.
BES Ameliyathane Havalandırma ve Hijyen Sistemleri, dünyanın çözüm aradığı hastane mikrobu ve zararlı mikroorganizma bulaşma problemine çözüm sunmaktadır.
Hastalıkların tedavisinin bir kısmı ilaçla yapılsa da birkısmı için cerrahi müdahele gerekmektedir. Cerrahi müdahalede açık kesiklerden,cerrahi aletlerden, havalandırmadan veya personelden bulaşan virüs vemikroorganizmalar çok daha güçlü yapıları ile hastayı enfekte etmektedir.Bundan dolayı doktorlar her hastaya inanılmaz oranlarda antibiyotik tedavisiuygulamaktadır.
Dünya sağlık örgütü ve devletlerin oluşturmuş olduğuameliyathane ve yoğun bakım hijyenik sistemleri çok sıkı yönerge vetebligatlardan oluşmaktadırlar. Buna rağmen bu işin en önde gelen ülkelerindebile ( ABD - Almanya ) ameliyat sırasında kapılan mikroorganizmalar veenfeksiyonlardan dolayı hastalar ölmektedirler. Bu sayı resmi rakamlara göreABD’de 68-80 bin kişi arasındadır. Tüm dünyada yılda en az 2 milyon insanınbenzeri durumlardan dolayı öldüğü tahmin edilmektedir.
BES Ameliyathane Hijyen Santrallerinde 4 ayrı hijyengüvenlik sistemi vardır. Bu dört aşamalı güvenlik sisteminden dolayıhastaların enfekte olması ve mevcut mikroorganizmaların yaşamsal faaliyetlerinisürdürmesi oldukça zordur. Ayrıca bu sistem çevre dostudur. Karbon ayak izini%50’den fazla koruduğu için, insanların solunum sistemlerinde oluşanrahatsızlıklarıda giderir.
A +7 Enerji Tasarrufu
BES Hijyen Klima santralleri tek fan tek basınç devresine sahip olduğundan dolayı benzer klimalara göre yaklaşık %50 daha az enerji harcayarak aynı işi yapar. Bu sisteme diğer destekleyici aktörlerin de eklenmesi ile A+7’ye varan enerji tasarrufu elde edilir.
İki Bölge Basınçlı Klima Sistemi
Mahale iki farklı debide hava üflenmektedir. Hastaya üflenen 1.Bölgedeki havanın debisi ve basıncı personele üflenen 2.Bölgedeki havanın debisi ve basıncından büyüktür. Bundan dolayı ameliyat masasından dışarıya doğru bir hava bariyeri oluşur. Ortamdaki zararlı partikül ve mikroorganizmalar hastanın dışına doğru itilir ve ameliyat olan hastanın üzerine gelmesi engellenir.
İki Bölge Sıcaklıklı Klima Sistemi
Klasik sistemlerden farklı olarak, BES sisteminde hastaya gerekli sıcaklıkta hava üflenirken, ameliyat masasının dışında ki personele ise klima konforunda hava üflenmektedir. İki bölge arasında 4 - 6 C0 arasında ısı farkı oluşturulabilir. Personelde boyun tutulması, kireçlenme gibi problemlerin önüne geçilir.
Virüs Öldürme ve İyon Dengeleme Sistemi
Biyogüvenlik hava temizleme sistemi ile biyolojik hava arıtma teknolojisi kullanılarak havaya yayılan parçalanmış moleküllerinin filitrasyonu sağlanır. Bu sistem, doğal ortamın yaptığı gibi, havada bulunan alerjen, virüs, küf gibi zararlı moleküllerin protein yapısını bozar, süratle öldürür ve yere indirir. Böylece daha güvenli bir ameliyat ortamı sağlanır.
Gümüş İyon Kaplı Eksiz Hava Kanalları
BES Hijyen Klima Santrallerinde içi gümüş iyon kaplı ve eksiz hava kanalları kullanılır. Gümüşün mikro organizma öldürme özelliği vardır. Hava kanalı içindeki virüs, mantar, bakteri ve diğer patojenik mikro organizmalar gümüşle temas ettikten sonra, 3-4 dakika içinde ölmektedirler.
Havalandırma ve Basınç Kontrol Sistemi
Ameliyathanenin basıncı devamlı olarak artı (+) basınçta tutulur. Bu durumdan dolayı ameliyathaneden dış ortama doğru basınç oluşur ve zararlı toz ve organizmaların içeri girmesi engellenir. İstenirse tek tuşa baılarak, 30 sn gibi kısa bir sürede ameliyathanenin basıncı eksi (-) basınca düşürülebilir.
HEPA H14 ve ULPA U15 Filitrasyon Sistemi
Ameliyat masasındaki 1.Bölgeye üflenen hava için ULPA U15 filitre kullanılır. ULPA U15 filitrasyon sistemi, uzay teknolojilerinde ve mikro chiplerin üretildiği en yüksek klas seviyesi olan ortamlarda da kullanılmaktadır. ULPA U15 sisteminden geçen hava, tamamen steril ve virüslerden arındırılmış olur.
Partikül Sayımı ve Lamba İkaz Sistemi
Bütün önlemler ve iyi mühendisliklere rağmen zamanla filtrelerde patlak ya da kanallarda kaçaklar olabilir. Mahale üflenen havada bulunan partiküller sayılarak istenilen ameliyathane klasının karşılanıp karşılanmadığı devamlı olarak kontrol edilir.
Nemlendirme ve Nem Kontrol Sistemi
Beyaz Enerji Sistemi akıllı otomasyon sayesinde en nemli ortamlarda bile nemi %60’ın üzerine çıkarmaz. Ses titreşim dalgaları ile suyun yüzey gerilimi yok edilir ortaya su buharı çıkar. Bu su buharıda mahale giden havaya eklenir ve ortamın nem oranı ayarlanır. Bu nem kontrol sistemi çok az enerji harcamaktadır.